Delete

Falafel

Huvudrätt, vegetarisk
Betyg:
Skapad av:
lillebror
Källa:
allt om mat blogg modifierade av Eva
Portioner:
4
Skapad:
den 13 januari 2018

1. Det här med planeringen ja. Ta fram en stor skål där du lägger i kikärtorna, fyll på med vatten (ordentligt mycket eftersom att kikärtorna sväller). Sen ska du vänta, snåla inte med blötläggningen, jag brukar blötlägga ett dygn före jag ska äta falafel. Annars köp i burk som inte kräver blötläggning... 2. Hacka gul lök och bryn det i lite smör eller olja, kör i chili och spiskummin och lägg till sambal oelek på slutet så det får fräsa med lite. 3. Häll av vattnet från kikärtorna, kör i en matberedare eller använd en stavmixer för att mosa det ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna, konsistensmässigt ska den vara så att du enkelt kan göra bollar. 4. Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna och provstek en falafel, provsmaka och se om kryddningen funkar. Stek sen resten av dina falafels. Ät det med en härlig sallad eller i pitabröd med till exempel hummus och syrade grönsaker.

RåvaraMängdenhetkommentar
Persilja0.5Deciliter
Chilipulver0.0U.N.S.
Sambal Oelek1.0Tesked
Cocktailtomater1.0Burk
Gurka0.5Styck
Salt1.0Tesked
Vitlök3.0Klyfta
Ajvar Relish0.0U.N.S.
Yoghurt, grekisk1.0Deciliter
Gul lök1.0Styck
Pepperoni0.0U.N.S.
Kikärter400.0Gramtorkade
Pitabröd4.0Styck
Spiskummin1.0Tesked