Chokladtryffelterrin med rårörda hjortron
1. Blanda hjortron och socker. Låt stå tills sockret löst sig.
2. Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä den invändigt med plastfolie.
3. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/2 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa slätt. Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen. Låt stå tills tryffeln stelnat.
4. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen igen, tills tryffeln stelnat.
5. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Tärna smöret. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Tillsätt smöret och vispa slätt. Häll den vita chokladen över mjölkcho-kladtryffeln och ställ tillbaka formen i kylen eller frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.
6. Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor. Servera med hjortronen.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Socker, strö- | 1.0 | Deciliter | |
Hjortron | 200.0 | Gram | |
Choklad, mörk | 200.0 | Gram | |
Choklad, vit | 250.0 | Gram | |
Vispgrädde | 3.5 | Deciliter | |
Smör | 25.0 | Gram | |
Rapsolja | 0.0 | U.N.S. | |
Choklad, mjölk- | 200.0 | Gram | |