Delete

Chokladtryffelterrin med rårörda hjortron

Dessert
Betyg:
Skapad av:
lillebror
Källa:
Allt om mat
Portioner:
10
Skapad:
den 30 december 2017

Chokladtryffelterrin med rårörda hjortron 1. Blanda hjortron och socker. Låt stå tills sockret löst sig. 2. Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä den invändigt med plastfolie. 3. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/2 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa slätt. Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen. Låt stå tills tryffeln stelnat. 4. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen igen, tills tryffeln stelnat. 5. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Tärna smöret. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Tillsätt smöret och vispa slätt. Häll den vita chokladen över mjölkcho-kladtryffeln och ställ tillbaka formen i kylen eller frysen och låt stå tills sista lagret stelnat. 6. Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor. Servera med hjortronen.

RåvaraMängdenhetkommentar
Socker, strö-1.0Deciliter
Hjortron200.0Gram
Choklad, mörk200.0Gram
Choklad, vit250.0Gram
Vispgrädde3.5Deciliter
Smör25.0Gram
Rapsolja0.0U.N.S.
Choklad, mjölk-200.0Gram