1. Sås: Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Koka dem med 3 dl mjölk, grädde, buljong och vatten tills de är mjuka. Spara ca 1 dl av mjölken till servering.
2. Mixa såsen slät med mixerstav. Sila och smaka av med salt och peppar.
3. Koka upp såsen och häll i resten av lättmjölken och citronsaften. Mixa såsen skummig med mixerstav. Tillsätt ev mer mjölk om den känns för tjock.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Vitpeppar | 1.0 | Kryddmått | |
Jordärtsskockor | 500.0 | Gram | |
Buljong, höns- | 0.5 | Tärning | |
Mjölk, lätt | 4.0 | Deciliter | 3+1 |
Salt | 0.5 | Tesked | |
Matlagningsgrädde | 1.5 | Deciliter | |
Vatten | 0.75 | Deciliter | |
Citron, pressad | 1.5 | Tesked | |