Delete

Skummig jordärtskockssås

Såser
Betyg:
Skapad av:
lillebror
Källa:
Allt om mat
Portioner:
10
Skapad:
den 30 december 2017

1. Sås: Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Koka dem med 3 dl mjölk, grädde, buljong och vatten tills de är mjuka. Spara ca 1 dl av mjölken till servering. 2. Mixa såsen slät med mixerstav. Sila och smaka av med salt och peppar. 3. Koka upp såsen och häll i resten av lättmjölken och citronsaften. Mixa såsen skummig med mixerstav. Tillsätt ev mer mjölk om den känns för tjock.

RåvaraMängdenhetkommentar
Vitpeppar1.0Kryddmått
Jordärtsskockor500.0Gram
Buljong, höns-0.5Tärning
Mjölk, lätt4.0Deciliter3+1
Salt0.5Tesked
Matlagningsgrädde1.5Deciliter
Vatten0.75Deciliter
Citron, pressad1.5Tesked



Super recipesFactor
Kalvytterfilé med belugasallad, ugnsbakad tomat och skummig jordärtskockssås1.0