1. Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp på en plåt. Salta, peppra och sockra. Torka mitt i ugnen ca 1 timme.
2. Koka linserna mjuka i hönsbuljong tillsammans med vitlöksklyftan
och timjanstjälkar 15-20 min. Häll av i en sil och skölj med kallt vatten.
3. Skär sidfläsket i små kuber. Stek i stekpanna tills fläsket är knaprigt. Lägg upp fläsket på hushållspapper.
4. Servering: Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek linserna 2-3 min så att de blir varma. Tillsätt sidfläsket, torkade tomater och plockad timjan.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Svartpeppar | 1.0 | Kryddmått | |
Vatten | 1.5 | Liter | |
Timjan, färsk | 3.0 | Matsked | plockad |
Buljong, höns- | 3.0 | Tärning | |
Vitlök | 2.0 | Klyfta | |
Cocktailtomater | 750.0 | Gram | |
Timjan, färsk | 5.0 | Kvist | |
Salt | 2.0 | Kryddmått | |
Sidfläsk, rimmat- | 300.0 | Gram | |
Olivolja | 2.0 | Matsked | |
Socker, strö- | 2.0 | Kryddmått | |
Belugalinser | 6.0 | Deciliter | |