Delete

Belugasallad

Sallader
Betyg:
Skapad av:
lillebror
Källa:
Allt om mat
Portioner:
10
Skapad:
den 30 december 2017

1. Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp på en plåt. Salta, peppra och sockra. Torka mitt i ugnen ca 1 timme. 2. Koka linserna mjuka i hönsbuljong tillsammans med vitlöksklyftan och timjanstjälkar 15-20 min. Häll av i en sil och skölj med kallt vatten. 3. Skär sidfläsket i små kuber. Stek i stekpanna tills fläsket är knaprigt. Lägg upp fläsket på hushållspapper. 4. Servering: Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek linserna 2-3 min så att de blir varma. Tillsätt sidfläsket, torkade tomater och plockad timjan.

RåvaraMängdenhetkommentar
Svartpeppar1.0Kryddmått
Vatten1.5Liter
Timjan, färsk3.0Matskedplockad
Buljong, höns-3.0Tärning
Vitlök2.0Klyfta
Cocktailtomater750.0Gram
Timjan, färsk5.0Kvist
Salt2.0Kryddmått
Sidfläsk, rimmat-300.0Gram
Olivolja2.0Matsked
Socker, strö-2.0Kryddmått
Belugalinser6.0Deciliter



Super recipesFactor
Kalvytterfilé med belugasallad, ugnsbakad tomat och skummig jordärtskockssås1.0