Delete

Finska sillen

Jul Huvudrätt fisk
Betyg:
Skapad av:
lillebror
Källa:
Portioner:
4
Skapad:
den 21 december 2017

Skölj filéerna hastigt under rinnande vatten och låt dem rinna av. Skär eller klipp dem i ca 2 cm breda bitar. Skala löken och skär den i tunna skivor. Blanda tomatpuré och olja, tillsätt vinäger och socker. Rör tills sockret har smält. Smula lagerbladen mycket fint och blanda i dem (nej, smula INTE). Varva sill, lök och marinad i en kruka eller burk. Se till att marinaden täcker sillen. Täck över burken. Låt sillen stå i kylen minst två dygn innan servering.

RåvaraMängdenhetkommentar
Sill, matjes-4.0Styck
Röd lök1.0Styck
Tomatpuré2.0Matsked
Matolja0.75Deciliter
Vinäger, rödvins-0.5Deciliter
Socker, strö-0.75Deciliter
Lagerblad2.0Styck