Skölj filéerna hastigt under rinnande vatten och låt dem rinna av. Skär eller klipp dem i ca 2 cm breda bitar. Skala löken
och skär den i tunna skivor. Blanda tomatpuré och olja, tillsätt vinäger och socker. Rör tills sockret har smält. Smula
lagerbladen mycket fint och blanda i dem (nej, smula INTE). Varva sill, lök och marinad i en kruka eller burk. Se till att marinaden täcker
sillen. Täck över burken. Låt sillen stå i kylen minst två dygn innan servering.
| Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
|---|
| Sill, matjes- | 4.0 | Styck | |
| Röd lök | 1.0 | Styck | |
| Tomatpuré | 2.0 | Matsked | |
| Matolja | 0.75 | Deciliter | |
| Vinäger, rödvins- | 0.5 | Deciliter | |
| Socker, strö- | 0.75 | Deciliter | |
| Lagerblad | 2.0 | Styck | |