1. Skala och hacka de gula lökarna och vitlöksklyftorna. Fräs detta i olja.
2. Tillsätt de krossade tomaterna och hönsbuljongtärningen. Låt koka ihop några minuter.
3. Tillsätt tonfisken (låt rinna av först). Tillsätt de svarta oliverna, basilika och smaka av med kanel, gurkmeja, salt och svartpeppar.
4. Garnera med några basilikablad.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Gul lök | 2.0 | Styck | |
Vitlök | 3.0 | Klyfta | |
Tomater, konserverade, krossade | 800.0 | Gram | |
Buljong | 1.0 | Tärning | |
Tonfisk | 2.0 | Burk | |
Oliver, svarta | 1.0 | Burk | |
Basilika, färsk | 1.0 | Kruka | |
Salt | 0.0 | U.N.S. | |
Kanel, malen | 0.0 | U.N.S. | |
Gurkmeja | 0.0 | U.N.S. | |
Svartpeppar | 0.0 | U.N.S. | |