Delete

Pasta med linsbolognese

Huvudrätt, vegetarisk
Betyg:
Skapad av:
fidde
Källa:
ica.se
Portioner:
6
Skapad:
den 20 november 2017

Bolognese: 1. Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Hacka lök och vitlök, riv morötterna och sellerin grovt. 2. Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. 3. Tillsätt tomater (krossa dem lätt), linser, buljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. 4. Strimla basilikan och rör ner innan servering. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med linsbolognese och ruccola.

RåvaraMängdenhetkommentar
Gul lök1.0Styck
Vitlök2.0Klyfta
Morötter2.0Styck
Rotselleri200.0Gram
Olivolja2.0Matsked
Tomatpuré0.5Deciliter
Timjan, torr1.0Tesked
Rosmarin, torkad1.0Tesked
Lagerblad2.0Styck
Tomater, konserverade, hela780.0Gram
Linser, röda1.5Deciliter
Buljong, grönsaks-2.0Tärning
Soja, glutenfri2.0Matsked
Vatten5.0Deciliter
Salt0.0U.N.S.
Svartpeppar0.0U.N.S.
Basilika, färsk1.0Kruka
Pasta1.0Paket
Ruccolasallad125.0Gram