Bolognese:
1. Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Hacka lök och vitlök, riv morötterna och sellerin grovt.
2. Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut.
3. Tillsätt tomater (krossa dem lätt), linser, buljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Strimla basilikan och rör ner innan servering.
Pasta:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Servera pastan med linsbolognese och ruccola.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Gul lök | 1.0 | Styck | |
Vitlök | 2.0 | Klyfta | |
Morötter | 2.0 | Styck | |
Rotselleri | 200.0 | Gram | |
Olivolja | 2.0 | Matsked | |
Tomatpuré | 0.5 | Deciliter | |
Timjan, torr | 1.0 | Tesked | |
Rosmarin, torkad | 1.0 | Tesked | |
Lagerblad | 2.0 | Styck | |
Tomater, konserverade, hela | 780.0 | Gram | |
Linser, röda | 1.5 | Deciliter | |
Buljong, grönsaks- | 2.0 | Tärning | |
Soja, glutenfri | 2.0 | Matsked | |
Vatten | 5.0 | Deciliter | |
Salt | 0.0 | U.N.S. | |
Svartpeppar | 0.0 | U.N.S. | |
Basilika, färsk | 1.0 | Kruka | |
Pasta | 1.0 | Paket | |
Ruccolasallad | 125.0 | Gram | |