Delete

Örtsoppa med grillad pilgrimsmussla

Förrätt Soppor
Betyg:
Skapad av:
lillebror
Källa:
Allt om mat
Portioner:
10
Skapad:
den 18 november 2017

Örtsoppa med grillad pilgrimsmussla – gör så här: Skala och skär potatisen i bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i smör 5 min. Tillsätt buljong och vin och koka under lock 20 min. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas. Mixa spenaten och örterna med lite av soppan för sig. Blanda det mixade gröna i resten av soppan och koka upp. Pensla pilgrimmsmusslorna med olja, krydda med salt och peppar. Grilla dem ca 1 minut i het grillpanna. Lägg en mussla i varje tallrik med en tunn skiva tryffel på och häll varm soppa runt om.

RåvaraMängdenhetkommentar
Tryffel, färsk0.0U.N.S.
Persilja, blad-0.5Kruka
Gul lök1.0Styck
Vatten13.0Deciliter
Vitlök4.0Klyfta
Salt0.5Tesked
Basilika, färsk0.5Kruka
Svartpeppar2.0Kryddmått
Vitt vin2.0Deciliter
Timjan, färsk0.5Kruka
Spenat, färsk40.0Gram
Vispgrädde1.0Deciliter
Pilgrimsmusslor10.0Styck
Olivolja1.0Matsked
Salt1.0Tesked
Buljong, höns-3.0Tärning
Potatis500.0Gram
Smör25.0Gram
Svartpeppar1.0Kryddmått



Super recipesFactor
20171118 AM på middag4.0