Delete

Kikärtssoppa med spenat

Huvudrätt, vegetarisk Soppor
Betyg:
Skapad av:
fidde
Källa:
ica.se
Portioner:
4
Skapad:
den 4 november 2017

1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar. 2. Fräs lökhacket och spansk peppar i olivoljan i en kastrull utan att det får färg. Skala och riv ingefäran. Tillsätt den och spiskummin och låt de fräsa med den sista minuten. 3. Skölj linserna och kikärterna och låt de rinna av. Tillsätt dem och buljongen och koka ca 5 minuter. 4. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. 5. Tillsätt spenaten och koka upp igen. Servera med bröd.

RåvaraMängdenhetkommentar
Gul lök1.0Styck
Vitlök1.0Klyfta
Chilifrukt, röd1.0Styck
Olivolja1.0Tesked
Ingefära, färsk1.0Matsked
Spiskummin1.0Kryddmått
Kokta röda linser285.0Gram
Kikärter380.0Gram
Buljong, grönsaks-2.0Tärning
Vatten1.0Liter
Salt0.0U.N.S.
Peppar0.0U.N.S.
Spenat, fryst100.0Gram