1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar.
2. Fräs lökhacket och spansk peppar i olivoljan i en kastrull utan att det får färg. Skala och riv ingefäran. Tillsätt den och spiskummin och låt de fräsa med den sista minuten.
3. Skölj linserna och kikärterna och låt de rinna av. Tillsätt dem och buljongen och koka ca 5 minuter.
4. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
5. Tillsätt spenaten och koka upp igen.
Servera med bröd.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Gul lök | 1.0 | Styck | |
Vitlök | 1.0 | Klyfta | |
Chilifrukt, röd | 1.0 | Styck | |
Olivolja | 1.0 | Tesked | |
Ingefära, färsk | 1.0 | Matsked | |
Spiskummin | 1.0 | Kryddmått | |
Kokta röda linser | 285.0 | Gram | |
Kikärter | 380.0 | Gram | |
Buljong, grönsaks- | 2.0 | Tärning | |
Vatten | 1.0 | Liter | |
Salt | 0.0 | U.N.S. | |
Peppar | 0.0 | U.N.S. | |
Spenat, fryst | 100.0 | Gram | |