Botten: Lägg bovetet i en finmaskig sil och skölj med ca 2 liter kokande vatten (för 10-12 bitar). Låt rinna av.
Rosta bovetet i en torr panna tills det är gyllene, låt svalna.
Mixa bovetet till ett mjöl i en matberedare.
Tillsätt dadlar, kakao, vatten och salt och mixa till en jämn smet.
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter (för 10-12 bitar).
Blåbärsmousse:
Mixa frysta blåbär, avokado och banan slätt i en matberedare. Bred blåbärsmoussen över bottnen. Ställ i frysen ca 30 minuter.
Jordgubbsmousse:
Mixa frysta jordgubbar, avokado och banan slätt.
Bred jordgubbsmoussen över blåbärsmoussen i formen. Täck med plastfolie. Ställ i frysen i minst 3 timmar.
Står tårtan längre än så i frysen så ta fram den minst 20 minuter före servering.
Till garnering:
Garnera med färska bär och mynta.
| Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
|---|
| Bovete, helt, skalat | 300.0 | Gram | |
| Dadlar, torkade | 24.0 | Styck | |
| Kakao | 1.5 | Deciliter | |
| Vatten | 2.0 | Matsked | |
| Salt | 0.5 | Tesked | |
| Blåbär, frysta | 250.0 | Gram | Till mousse |
| Avocado | 1.0 | Styck | Till mousse |
| Bananer | 1.0 | Styck | Till blåbärsmousse |
| Jordgubbar, frysta | 250.0 | Gram | Till jordgubbsmousse |
| Avocado | 1.0 | Styck | |
| Bananer | 1.0 | Styck | Till jordgubbsmousse |
| Bär, färska, UNS | 1.0 | U.N.S. | |
| Mynta, färsk | 1.0 | U.N.S. | |