Delete

Bärmoussetårta med bovetecrisp

Glutenfri Bakverk Vegan
Betyg:
Skapad av:
fidde
Källa:
Ica
Portioner:
10
Skapad:
den 29 oktober 2017

Botten: Lägg bovetet i en finmaskig sil och skölj med ca 2 liter kokande vatten (för 10-12 bitar). Låt rinna av. Rosta bovetet i en torr panna tills det är gyllene, låt svalna. Mixa bovetet till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt dadlar, kakao, vatten och salt och mixa till en jämn smet. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter (för 10-12 bitar). Blåbärsmousse: Mixa frysta blåbär, avokado och banan slätt i en matberedare. Bred blåbärsmoussen över bottnen. Ställ i frysen ca 30 minuter. Jordgubbsmousse: Mixa frysta jordgubbar, avokado och banan slätt. Bred jordgubbsmoussen över blåbärsmoussen i formen. Täck med plastfolie. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Står tårtan längre än så i frysen så ta fram den minst 20 minuter före servering. Till garnering: Garnera med färska bär och mynta.

RåvaraMängdenhetkommentar
Bovete, helt, skalat300.0Gram
Dadlar, torkade24.0Styck
Kakao1.5Deciliter
Vatten2.0Matsked
Salt0.5Tesked
Blåbär, frysta250.0GramTill mousse
Avocado1.0StyckTill mousse
Bananer1.0StyckTill blåbärsmousse
Jordgubbar, frysta250.0GramTill jordgubbsmousse
Avocado1.0Styck
Bananer1.0StyckTill jordgubbsmousse
Bär, färska, UNS1.0U.N.S.
Mynta, färsk1.0U.N.S.