Skölj linserna och lägg dem i blöt i kallt vatten över natten, eller minst 8 timmar.
Skölj linserna igen och låt rinna av väl.
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda väl.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, eller tills knäcket känns torrt. Passa mot slutet så att det inte bränns.
Låt knäcket svalna på galler. Bryt knäcket i bitar och förvara i lufttät förpackning.
| Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
|---|
| Linser, röda | 0.75 | Deciliter | |
| Linfrön | 0.5 | Deciliter | |
| Pumpakärnor | 1.5 | Deciliter | |
| Fiberhusk | 1.5 | Matsked | |
| Spiskummin | 1.5 | Tesked | |
| Chiliflakes | 0.5 | Tesked | |
| Salt | 1.0 | Tesked | |
| Rapsolja | 1.0 | Matsked | |
| Vatten | 2.0 | Deciliter | |