1. Skala och finhacka lök och skiva vitlöksklyftan tunt.
2. Fräs lök och vitlök i olivolja på svag värme i en gryta. Löken ska svettas och få lite färg, men inte bli bränd.
3. Häll ner tomater, socker, salt och vinäger.
4. Låt allt koka under lock på låg värme i ca 30 minuter. Såsen kokar samman och blir ganska tjock och trögflytande.
5. Koka pasta enligt förpackningens anvisningar. Häll av kokvattnet och blanda med tomatsåsen.
6. Lägg upp på ett fat och riv över parmesanost. Dekorera med cocktailtomater och oliver.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Gul lök | 1.0 | Styck | |
Pasta, svart- | 400.0 | Gram | |
Olivolja | 2.0 | Matsked | |
Socker, strö- | 1.0 | Tesked | |
Oliver, svarta | 24.0 | Styck | |
Tomater, konserverade, hela | 1.0 | Burk | |
Salt | 0.5 | Tesked | |
Balsamicovinäger, mörk | 2.0 | Matsked | |
Vitlök | 1.0 | Klyfta | |
Parmesan | 20.0 | Gram | |
Cocktailtomater | 12.0 | Styck | |