Blanda basilika, spenat, olivolja, citronsaft och vatten i en bunke.
Mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut det på en bricka eller tallrik. Klipp krassen och lägg på som gräs. Gör gärna små prickar av crema balsamico på gräset.
Skär körsbärstomater i halvor och kärna ur dem med en sked. Skär av en tunn skiva från toppen och botten av minimozzarellan så att de kan stå.
Hacka den avskurna osten till små bitar. Lägg tomathalvorna på mozzarellan. Pensla eller spraya olja på tomaterna. Lägg de små ostbitarna på tomaterna.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Olivolja | 2.0 | Matsked | |
Peppar | 0.0 | U.N.S. | |
Citronsaft (pressad) | 0.5 | Deciliter | |
Smörgåskrasse | 1.0 | Ask | |
Cocktailtomater | 1.0 | Ask | |
Balsamicovinäger, mörk | 0.0 | U.N.S. | |
Mozarella i små bollar | 1.0 | Förpackning | |
Vatten | 2.0 | Matsked | |
Basilika, färsk | 0.5 | Kruka | |
Salt | 0.0 | U.N.S. | |
Spenat, färsk | 1.0 | Deciliter | |