Delete

Halloween hjärnkaka

Bakverk
Betyg:
Skapad av:
lillebror
Källa:
Anja Rosenskjöld
Portioner:
8
Skapad:
den 29 oktober 2017

SÅHÄR BAKAR DU KAKAN 1. Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker i en skål. 2. i en annan skål blandar du mjölk och gräddfil. 3. I en stor skål vispar du det mjuka smöret och sockret väl. 4. Vispa ner äggen i smör/sockerblandingen ett ägg i taget 5. Vispa nu ner mjölblandingen och mjölkblandingen ner i den stora skålen med smör/sockerblandingen. Vispa i lite i taget 6. Vispa i röd karamellfärg eller gelefärg, till du får önskad färg på smeten. 7. Baka kakan vid 150 grader i ca 1½ till 2 timmar. Testa med en sticka att kakan är genombakad. SÅHÄR GÖR DU MARSMALLOWFONDANT 1 Blanda marsmallow och vatten i en stor skål 2 sätt in skålen i micron i 30sekunder och rör sedan om. 3 Fortsätt med att micra dina marsmallows 30 sekunder i taget, tills de är helt smälta. 4. blanda i florsocker tills du får en fast massa. 5. blanda i lite gul och lite röd karamellfärg, eller gelefärg, för att få en hudfärgad massa. SÅHÄR GÖR DU SSMÖRKRÄMEN: Vispa ihop det mjuka smöret med florsocker SÅHÄR SÄTTER DU KAKAN IHOP. 1. När kakan har svalnat, då vänder du ut den på ett fat och skär av lite på sidorna så den blir lite oval. Skär en "skåra" ner i mitten, för att få som två hjärnhalvor. 2. bre på ett tunt lager smörkräm. 3. Rulla ut fondanten i tuna korvar, och pynta kakan så det ser ut som en hjärna. 4. sila hallonsylten för att få bort kärnorna och pensla sedan på kakan.

RåvaraMängdenhetkommentar
Marshmallows1.0Förpackning
Mjölk, standard1.0Deciliter
Florsocker900.0Gram
Gräddfil2.5Deciliter
Smör250.0Gram
Vatten2.0Matsked
Karamellfärg, gul0.0U.N.S.
Socker, strö-5.0Deciliter
Vetemjöl5.0Deciliter
Salt0.5Tesked
Florsocker2.0Deciliter
Smör100.0Gram
Ägg3.0Styck
Sylt, hallon-2.0Deciliter
Kakao4.0Matsked
Bakpulver0.5Tesked
Vaniljsocker2.0Tesked
Karamellfärg, röd0.0U.N.S.