Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och citronskal i en matberedare eller i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till 20 st fingrar (för 20 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Gör veck på fingrarna med hjälp av baksidan av en kniv. Tryck fast ett mandelspån som nagel.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt svalna. Garnera med jordgubbssylt.
Innehller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt yt smöret mot mjölkproteinfritt ersättningsprodukt.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Vaniljsocker | 1.0 | Tesked | |
Vetemjöl | 2.25 | Deciliter | |
Citronskal | 1.0 | Tesked | |
Socker, strö- | 0.5 | Deciliter | |
Mandelspån | 20.0 | Styck | |
Sylt, jordgubbs- | 0.5 | Deciliter | |
Smör | 100.0 | Gram | |