Delete

Svamprisotto

Huvudrätt, vegetarisk
Betyg:
Skapad av:
lillebror
Källa:
ica.se
Portioner:
4
Skapad:
den 29 oktober 2017

Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen som ska hållas varm. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det koka in i riset. Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget (för 4 port) efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd. Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svampen i riset. Tillsätt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Späd ev. med mer buljong. Smaksätt med salt och peppar. Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen.

RåvaraMängdenhetkommentar
Parmesan2.0Deciliter
Vitt vin2.0Deciliter
Fond, svamp-9.0Deciliter
Vitlök1.0Klyfta
Salt0.0U.N.S.
Olivolja2.0Matsked
Ruccolasallad0.0U.N.S.
Schalottenlök3.0Styck
Peppar0.0U.N.S.
Smör2.0Matsked
Ris-, arbori3.0Deciliter
Svamp250.0Gram