Laga en härligt krämig och fantastiskt god vegansk paj med en fyllning av spenat och svamp. Äggstanningen gör du av produkter baserade på havre och riven vegansk ost.
Laga pajskalet enl sub-receptet.
Pajfyllning
1. Skölj och finhacka purjolök samt skala och finhacka vitlök. Putsa champinjoner och skär i kvartar.
2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fräs purjolök och vitlök på medelvärme tills det mjuknat.
3. Tillsätt champinjoner, höj värmen och stek tills all vätska försvunnit.
4. Tillsätt färsk bladspenat och fräs med lök- och svampblandningen tills allt har mjuknat och vätskan är borta.
5. Krydda med chiliflakes, paprikakrydda, salt och malen svartpeppar. Ställ åt sidan.
Paj
1. Fördela svamp- och spenatblandning jämt i det förgräddade pajskalet. Häll över vegansk äggstanning.
2. Garnera pajen med halverade körsbärstomater och grön sparris. Grädda i ugnen i ca 30.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Purjolök | 1.0 | Styck | |
Salt | 1.0 | Tesked | |
Paprikapulver | 0.5 | Matsked | |
Rapsolja | 1.0 | Matsked | |
Svamp | 500.0 | Gram | |
Vitlök | 2.0 | Klyfta | |
Svartpeppar | 2.0 | Kryddmått | |
Spenat, fryst | 250.0 | Gram | |
Chiliflakes | 1.0 | Tesked | |
Ägg | 3.0 | Styck | |