Delete

Glutenfri vegetarisk paj med spenat och svamp

Huvudrätt, vegetarisk Glutenfri
Betyg:
Skapad av:
fidde
Källa:
Tasteline
Portioner:
4
Skapad:
den 23 oktober 2017

Laga en härligt krämig och fantastiskt god vegansk paj med en fyllning av spenat och svamp. Äggstanningen gör du av produkter baserade på havre och riven vegansk ost. Laga pajskalet enl sub-receptet. Pajfyllning 1. Skölj och finhacka purjolök samt skala och finhacka vitlök. Putsa champinjoner och skär i kvartar. 2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fräs purjolök och vitlök på medelvärme tills det mjuknat. 3. Tillsätt champinjoner, höj värmen och stek tills all vätska försvunnit. 4. Tillsätt färsk bladspenat och fräs med lök- och svampblandningen tills allt har mjuknat och vätskan är borta. 5. Krydda med chiliflakes, paprikakrydda, salt och malen svartpeppar. Ställ åt sidan. Paj 1. Fördela svamp- och spenatblandning jämt i det förgräddade pajskalet. Häll över vegansk äggstanning. 2. Garnera pajen med halverade körsbärstomater och grön sparris. Grädda i ugnen i ca 30.

RåvaraMängdenhetkommentar
Purjolök1.0Styck
Salt1.0Tesked
Paprikapulver0.5Matsked
Rapsolja1.0Matsked
Svamp500.0Gram
Vitlök2.0Klyfta
Svartpeppar2.0Kryddmått
Spenat, fryst250.0Gram
Chiliflakes1.0Tesked
Ägg3.0Styck

sub-receptfaktor
Glutenfritt pajskal med havregryn1.0