Delete

Trattkantarellsoppa av Morberg

Soppor Förrätt
Betyg:
Skapad av:
gangenete
Källa:
Morberg jagar och lagar
Portioner:
4
Skapad:
den 22 oktober 2017

1) Blötlägg torkade kantareller i minst 30 minuter men använd helst färsk.Om du använder torkad svamp så minska mängden till 2 dl. 2) Skala och hacka löken fint. 3) Stek kantarellerna på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort. 4) Lägg i en smörklick, tillsätt löken och fräs alltsammans på fortsatt hög värme tills löken är genomskinlig. 5) Häll i portvin (se upp, portvinet kan antändas – det kan gå snabbt!) och rör om. 6) Tillsätt buljong, grädde och soja och rör om igen. 7) Koka upp din kantarellsoppa under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. 8) Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och kanske lite mer portvin. 9) Strö persilja över din kantarellsoppa och servera.

RåvaraMängdenhetkommentar
Soja, japansk1.0MatskedJapansk soja, helst tamari
Salt0.0U.N.S.
Peppar0.0U.N.S.
Persilja0.0U.N.S.Hackad, till garnering
Smör0.0U.N.S.Till stekning
Portvin, rött1.0Deciliter0,5–1 dl portvin
Schalottenlök3.0Styck2-3 st
Trattkantareller10.0Deciliter8-10 dl trattkantareller. Om du använder torkad svamp så minska mängden till 2 dl.
Buljong, grönsaks-5.0Deciliter
Vispgrädde3.0Deciliter