Delete

Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

Huvudrätt, vegetarisk Soppor
Betyg:
Skapad av:
fidde
Källa:
ica.se
Portioner:
4
Skapad:
den 16 oktober 2017

Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa med i 1 minut. Skölj linserna. Tillsätt vatten (0,75l), grönsaksfond, linser och kanelstänger. Koka under lock tills linserna blivit mjuka, 10-15 minuter. Rör därefter ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Värm bröden enligt anvisning på paketet och dela dem i halvor. Röra: Skala och riv moroten grovt och blanda med tärnad fetaost, citronjuice, salt och nymalen peppar. Vid servering: Fyll bröden med sallad och röra. Servera till soppan.

RåvaraMängdenhetkommentar
Rapsolja2.0Matsked
Gul lök1.0Styck
Curry2.0Tesked
Garam Masala1.0Matsked
Gurkmeja1.0Tesked
Linser, röda3.0Deciliter
Buljong, grönsaks-3.0Tärning
Kanel, stång2.0Styck
Tomater, konserverade, krossade500.0Gram
Citron, pressad0.5Deciliter
Spenat, fryst100.0Gram
Salt1.0Tesked
Svartpeppar1.0Kryddmått
Morötter1.0StyckTill röran
Citron, pressad2.0MatskedTill röran
Salt1.0KryddmåttTill röran
Peppar0.5KryddmåttTill röran
Fetaost0.0U.N.S.Till röran
Pitabröd6.0Styck
Salladsblad50.0Gram