Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa med i 1 minut.
Skölj linserna. Tillsätt vatten (0,75l), grönsaksfond, linser och kanelstänger. Koka under lock tills linserna blivit mjuka, 10-15 minuter.
Rör därefter ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Värm bröden enligt anvisning på paketet och dela dem i halvor.
Röra: Skala och riv moroten grovt och blanda med tärnad fetaost, citronjuice, salt och nymalen peppar.
Vid servering: Fyll bröden med sallad och röra. Servera till soppan.
| Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
|---|
| Rapsolja | 2.0 | Matsked | |
| Gul lök | 1.0 | Styck | |
| Curry | 2.0 | Tesked | |
| Garam Masala | 1.0 | Matsked | |
| Gurkmeja | 1.0 | Tesked | |
| Linser, röda | 3.0 | Deciliter | |
| Buljong, grönsaks- | 3.0 | Tärning | |
| Kanel, stång | 2.0 | Styck | |
| Tomater, konserverade, krossade | 500.0 | Gram | |
| Citron, pressad | 0.5 | Deciliter | |
| Spenat, fryst | 100.0 | Gram | |
| Salt | 1.0 | Tesked | |
| Svartpeppar | 1.0 | Kryddmått | |
| Morötter | 1.0 | Styck | Till röran |
| Citron, pressad | 2.0 | Matsked | Till röran |
| Salt | 1.0 | Kryddmått | Till röran |
| Peppar | 0.5 | Kryddmått | Till röran |
| Fetaost | 0.0 | U.N.S. | Till röran |
| Pitabröd | 6.0 | Styck | |
| Salladsblad | 50.0 | Gram | |