1. Skär aubergine i mindre bitar och stek hårt med hälften av olivoljan. Se till att det får fin färg och smaka av med salt.
2. Fräs rödlök, vitlök, torkad oregano och chili i resterande olivolja. Slå på krossade tomater och vitt vin. Låt koka ihop.
3. Blanda ner auberginen, mandlar, oliver, kapris, rivet citronskal och grovhackad oregano mot slutet. Smaka av med salt, peppar och ev. lite rödvinsvinäger.
4. Salta och peppra fisken och stek på medelvärme med mycket smör.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Mandel | 1.0 | Deciliter | Grovhackade |
Tomater, konserverade, krossade | 400.0 | Gram | |
Citronskal | 1.0 | Styck | Från en citron |
Oregano, torkad | 1.0 | Tesked | |
Röd lök | 1.0 | Styck | |
Kapris | 4.0 | Matsked | |
Chilifrukt, röd | 1.0 | Styck | Tunt skivad |
Oregano, färsk | 1.0 | Knippe | |
Torsk | 600.0 | Gram | |
Oliver, svarta | 1.0 | Deciliter | |
Olivolja | 1.0 | Deciliter | |
Svartpeppar | 0.0 | U.N.S. | |
Smör | 0.0 | U.N.S. | |
Salt | 0.0 | U.N.S. | |
Aubergine/Äggplanta | 2.0 | Styck | |
Vitt vin | 1.0 | Deciliter | |
Vitlök | 2.0 | Klyfta | Skivade |
Ris | 4.0 | Deciliter | |