Delete

Smörstekt torsk med auberginesås

Huvudrätt fisk
Betyg:
Skapad av:
fidde
Källa:
köket.se
Portioner:
4
Skapad:
den 18 september 2017

1. Skär aubergine i mindre bitar och stek hårt med hälften av olivoljan. Se till att det får fin färg och smaka av med salt. 2. Fräs rödlök, vitlök, torkad oregano och chili i resterande olivolja. Slå på krossade tomater och vitt vin. Låt koka ihop. 3. Blanda ner auberginen, mandlar, oliver, kapris, rivet citronskal och grovhackad oregano mot slutet. Smaka av med salt, peppar och ev. lite rödvinsvinäger. 4. Salta och peppra fisken och stek på medelvärme med mycket smör.

RåvaraMängdenhetkommentar
Mandel1.0DeciliterGrovhackade
Tomater, konserverade, krossade400.0Gram
Citronskal1.0StyckFrån en citron
Oregano, torkad1.0Tesked
Röd lök1.0Styck
Kapris4.0Matsked
Chilifrukt, röd1.0StyckTunt skivad
Oregano, färsk1.0Knippe
Torsk600.0Gram
Oliver, svarta1.0Deciliter
Olivolja1.0Deciliter
Svartpeppar0.0U.N.S.
Smör0.0U.N.S.
Salt0.0U.N.S.
Aubergine/Äggplanta2.0Styck
Vitt vin1.0Deciliter
Vitlök2.0KlyftaSkivade
Ris4.0Deciliter