Delete

Glutenfri paj med halloumi, körsbärstomater och spenat

Glutenfri Huvudrätt, vegetarisk
Betyg:
Skapad av:
fidde
Källa:
Femina
Portioner:
4
Skapad:
den 2 augusti 2017

Vispa samman ägg och mjölk. Skiva purjolöken, riv halloumiosten (på grövsta sidan av rivjärnet), hacka babyspenaten och blanda sedan ned i äggstanningen tillsammans med lite färsk timjan och svartpeppar. Toppa pajen med skivade körsbärstomater. Häll fyllningen i pajskalet och grädda sedan pajen i mitten av ugnen på 200 grader (392° F) i cirka 40 minuter. Låt gärna pajen stå i någon minut innan du lossar försiktigt på formen. Strö på färsk timjan innan servering.

RåvaraMängdenhetkommentar
Spenat, färsk4.0Deciliter2 nävar ska det vara
Mjölk, standard3.0Deciliter
Timjan, färsk1.0U.N.S.
Svartpeppar1.0U.N.S.
Ägg3.0Styck
Purjolök0.5Styck
Cocktailtomater10.0Styck
Halloumi200.0Gram

sub-receptfaktor
Glutenfritt pajskal med havregryn1.0