Svartrotsbakelse
Bakelsen är fylld med bl a äpple och trattkantareller. Om man inte vill göra en bakelse kan man servera ingredienserna som en pytt med en klick potatismos till eller helt enkelt tärna också potatisen.
1.
Skala och skär svartrötterna i stavar. Koka dem mjuka.
2.
Skala potatisen och koka den mjuk. Purea den tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
3.
Tärna bacon, äpple, trattkantareller och rödlök. Bryn baconet och blanda i de övriga ingredienserna. Smaka av.
4.
Stansa ut 8 rundlar (8 cm i diameter) ur paprikorna. Spara det som blir över till paprikaoblatet. Pensla rundlarna med olivolja och värm försiktigt i ugnen.
5.
Vid serveringen: Täck insidan på en ring som är 8 cm i diameter med svartrotsstavarna. Fyll på med svamppytt. Stryk på ett lager potatispurŽ och toppa med den urstansade paprikan. Lyft av ringen.
Råvara | Mängd | enhet | kommentar |
---|
Svartrot | 800.0 | Gram | |
Potatis | 4.0 | Styck | |
Smör | 50.0 | Gram | |
Bacon | 80.0 | Gram | |
Äpplen | 4.0 | Styck | |
Trattkantareller | 750.0 | Gram | |
Röd lök | 120.0 | Gram | |
Paprika, röd | 4.0 | Styck | |
Olivolja | 0.0 | U.N.S. | |
Salt | 0.0 | U.N.S. | |
Peppar | 0.0 | U.N.S. | |