Delete

Svartrotsbakelse

Tillbehör
Betyg:
Skapad av:
superuser
Källa:
Portioner:
8
Skapad:
den 7 februari 2006

Svartrotsbakelse Bakelsen är fylld med bl a äpple och trattkantareller. Om man inte vill göra en bakelse kan man servera ingredienserna som en pytt med en klick potatismos till eller helt enkelt tärna också potatisen. 1. Skala och skär svartrötterna i stavar. Koka dem mjuka. 2. Skala potatisen och koka den mjuk. Purea den tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar. 3. Tärna bacon, äpple, trattkantareller och rödlök. Bryn baconet och blanda i de övriga ingredienserna. Smaka av. 4. Stansa ut 8 rundlar (8 cm i diameter) ur paprikorna. Spara det som blir över till paprikaoblatet. Pensla rundlarna med olivolja och värm försiktigt i ugnen. 5. Vid serveringen: Täck insidan på en ring som är 8 cm i diameter med svartrotsstavarna. Fyll på med svamppytt. Stryk på ett lager potatispurŽ och toppa med den urstansade paprikan. Lyft av ringen.

RåvaraMängdenhetkommentar
Svartrot800.0Gram
Potatis4.0Styck
Smör50.0Gram
Bacon80.0Gram
Äpplen4.0Styck
Trattkantareller750.0Gram
Röd lök120.0Gram
Paprika, röd4.0Styck
Olivolja0.0U.N.S.
Salt0.0U.N.S.
Peppar0.0U.N.S.



Super recipesFactor
Helstekt ryggbiff med svartrotsbakelse och rödvinssås1.0